Καναδικό ελαιόλαδο με τιμή 50 ευρώ τα 200 ml

Καναδικό ελαιόλαδο με τιμή 50 ευρώ τα 200 ml

Πάνω από 50€ το μπουκάλι των 200ml πουλήθηκε το 2016 ένα καναδικό ελαιόλαδο το οποίο παράχθηκε στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, στον Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον καναδικό τύπο στο οποίο κάνει αναφορά η έκθεση του γραφείου Ο.Ε.Υ. του ελληνικού προξενείου στο Τορόντο, το 2016 στην περιοχή Salt Spring Island ήρθε η πρώτη σοδειά από ελαιώνα με ποικιλίες της Τοσκάνης, όπως Frantoio, Maurino, Leccino και Pendolinoη.

Η σοδειά απέδωσε 450 κιλά ελιών και μετά την έκθλιψη 35 λίτρα ελαιολάδου (από 1.000 δέντρα νέας ηλικίας).

Το ελαιόλαδο πουλήθηκε σχεδόν αμέσως προς 75 καναδικά δολάρια (περίπου 50 €) η συσκευασία των 200 ml ενώ αγοράστηκε και από σεφ γνωστών, καλών εστιατορίων του Καναδά για να το χρησιμοποιήσουν στις συνταγές τους.

Η αυξημένη τιμή οφείλεται στο σπάνιο γεγονός της παραγωγής ελαιολάδου στον Καναδά και ταυτόχρονα στην πολύ περιορισμένη παραγωγή.

Το ελαιόλαδο προπληρώνεται από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές μέσω του ιστότοπου του κτήματος αποτελώντας μια εναλλακτική μορφή μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Στον Καναδά, σύμφωνα με την έκθεση, το ελαιόλαδο δεν θεωρείται  κατάλληλο έλαιο για μαγειρική, λόγω της γνώμης ότι η θέρμανσή του καταστρέφει τα ωμέγα λιπαρά και τις πολυφαινόλες, και προτιμάται, κυρίως, για τις σαλάτες και τις σάλτσες.

Φωτογραφία – instagram: theolivefarm