Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυρούς νοτιάδες

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυρούς νοτιάδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο, όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται για την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.