Κατακόρυφη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών οίνου στην Ιαπωνία

Κατακόρυφη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών οίνου στην Ιαπωνία

Σημαντική αύξηση κατά 87% ως προς την αξία σε ευρώ σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, έναντι του αντιστοίχου διαστήματος 2015, ενώ η μεταβολή του 2015 έναντι του 2014 είχε ανέλθει σε 69%.

Oι ελληνικές εξαγωγές οίνου για το σύνολο του 2016 αναμένεται να κυμανθούν σε περίπου 460 χιλ.€, ποσό ακόμη χαμηλό αλλά πάντως τετραπλάσιο της επίδοσής μας το 2014.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το διάστημα 6/2015-6/2016 υλοποιήθηκε πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία από το Enterprise Greece με την συνεργασία του Γραφείου Ο.Ε.Υ της Πρεσβείας, το οποίο περιελάμβανε πρόγραμμα διαφημιστικών καταχωρήσεων, γευσιγνωσία προς ειδικούς του χώρου και master class σεμινάριο, επίσκεψη δημοσιογράφων στην Ελλάδα, καθώς και η έκδοση στην ιαπωνική γλώσσα φυλλαδίου και βιβλίου για τον ελληνικό αμπελώνα.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχισθεί έως τον Ιούνιο 2017 και πέραν των ανωτέρω να περιλαμβάνει συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Vinexpo Tokyo (15-16/11/2016), και αύξηση των γευσιγνωσιών σε δύο.

One comment

  1. Κλειδαράς Γλυφάδας

    Το άρθρο σας είναι πολύ καλό και ενημερωτικό σας ευχαριστούμε πολύ. Είμαι Κλειδαράς Γλυφάδας αλλά έχει ο πατέρας μου μια μεγάλη παραγωγή καλή ποιότητας κρασιού και λαδιού αλλά είναι πολύ άγνωστο το πως μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές. Υπάρχει κάποιος οδηγός για αυτό το μεγάλο και σοβαρό κομμάτι.