Κατασκοπεία σε ακτιβιστικές και ζωοφιλικές οργανώσεις

Κατασκοπεία σε ακτιβιστικές και ζωοφιλικές οργανώσεις

Η αμερικανική εταιρεία των θαλάσσιων πάρκων αναψυχής SeaWorld παραδέχτηκε σήμερα ότι πολλοί υπάλληλοί της εμφανίζονταν ως προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων με σκοπό να κατασκοπεύουν ακτιβιστικές και ζωοφιλικές οργανώσεις και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναλάβει στο μέλλον αυτήν την τακτική.

Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε οδηγίες στη διευθυντική ομάδα του ομίλου να βάλει τέλος σε αυτήν την πρακτική που συνίσταται στο να εμφανίζονται πολλοί υπάλληλοι ως ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων“, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δικαιολογήθηκε ότι ακολουθούσε αυτήν την τακτική για “να διασφαλίσει την ασφάλεια των υπαλλήλων, των πελατών και των ζώων μετά τις αξιόπιστες απειλές” που είχε δεχτεί.

Πέρσι το καλοκαίρι, η οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Συμπεριφορά απέναντι στα Ζώα (Peta) είχε καταγγείλει ότι η SeaWorld του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έστειλε έναν υπάλληλό της για να διεισδύσει στους κόλπους της. Στόχος του, σύμφωνα με την Peta, ήταν να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και να υποκινεί βίαιες ενέργειες οι οποίες θα αμαύρωναν τη φήμη της οργάνωσης.

Ο εν λόγω υπάλληλος, ο Πολ Μακόμπ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή των συμπερασμάτων της έρευνας που διεξήχθη για το θέμα όμως πλέον έχει ξαναπιάσει δουλειά στη SeaWorld, το “μαύρο πρόβατο” της Peta.

Ο Τζόελ Μάνμπι, ο διευθυντής της SeaWorld Entertainment, δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι του ομίλου είχαν αναλάβει τέτοιες “αποστολές” όμως διαβεβαίωσε ότι αυτή η πρακτική θα σταματήσει.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Peta, η Τρέισι Ράιμαν, υπογράμμισε πάντως ότι “αυτή η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιούσε περισσότερους από έναν κατασκόπους για να διεισδύσει και να προκαλέσει αναταραχή στην Peta“. Η οργάνωση καταγγέλλει τακτικά τη SeaWorld για τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται τα ζώα και η Ράιμαν υπενθύμισε ότι “νεκρά ζώα ανακαλύπτονται συνεχώς στα ενυδρεία της και από τον Νοέμβριο έχουμε έναν θάνατο κάθε μήνα“.