«Καθαρά» από φυτοφάρμακα τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά

«Καθαρά» από φυτοφάρμακα τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά

Εξακολουθεί σταθερά η Ελλάδα να μην εμφανίζεται στην λίστα των χωρών που τα προϊόντα της εμφανίζουν υπέρβαση των ορίων υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων επιβεβαιώνοντας την άριστη ποιότητα των φρούτων και λαχανικών μας.

Το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) τον μήνα Μάρτιο ανακοίνωσε συνολικά 64 περιστατικά εισόδου φρούτων και των λαχανικών σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με υπολείμματα φυτοφαρμάκων που υπερβαίνουν τα μέγιστα όρια τους, προερχόμενα είτε από τρίτες χώρες είτε από χώρες μέλη της ίδιας της ΕΕ.

Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 24 ειδοποιήσεις, ακολουθούμενη από την Ιταλία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδία με 4 ειδοποιήσεις κάθε μία. Επίσης με 3 ειδοποιήσεις η Γερμανία, με 2 η Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Περού και η Δομινικανή Δημοκρατία. Με μια ειδοποίηση εμφανίζεται το Σουρινάμ, η Σρι Λάνκα, η Κένυα, η Νιγηρία, η Μαδαγασκάρη, η Ουκρανία, η Ολλανδία, η Τυνησία, η Χιλή, η Κίνα, η Ισπανία και το Ουζμπεκιστάν.

Για άλλον ένα συνεχόμενο μήνα η Ελλάδα δεν εμφανίζεται να παρουσιάζουν τα προϊόντα της υπέρβαση των ορίων υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων επιβεβαιώνοντας την άριστη ποιότητα των φρούτων και λαχανικών μας.