Αισθητή η κλιματική αλλαγή στη Γερμανία-Συνέπειες και στην αγροτική παραγωγή

Αισθητή η κλιματική αλλαγή στη Γερμανία-Συνέπειες και στην αγροτική παραγωγή

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη Γερμανία γίνονται όλο και πιο αισθητές. Ο αριθμός των ημερών όπου ο υδράργυρος ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου, έχει αυξηθεί από τις τρεις στις οκτώ ετησίως. Τα κύματα καύσωνα πλήττουν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της ενέργειας, την αγροτική παραγωγή αλλά και την υγειονομική περίθαλψη, αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε για πρώτη φορά η γερμανική κυβέρνηση για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στη Γερμανία.

Συνέπειες και στην αγροτική παραγωγή

Άμεσες είναι οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στην αγροτική παραγωγή. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, νεροποντές, χαλάζι και ξηρασία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σοδειά και στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

Μπορεί η κλιματική αλλαγή να καταφτάνει στη Γερμανία με αργά βήματα, «ωστόσο σε συγκεκριμένες περιοχές διαπιστώνουμε ήδη τις πρώτες εμφανείς συνέπειες», σχολιάζει η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Μαρία Κραουτσμπέργκερ. «Καταγράφουμε μια όλο και μεγαλύτερη διάβρωση του εδάφους», σύμφωνα με την ίδια.

Κώστας Συμεωνίδης (dpa, afpd), DW