Κρητικά προϊόντα στις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας

Κρητικά προϊόντα στις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας

Με 29 κωδικούς προϊόντων και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά, ελιές, πάστα ελιάς, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, προβάλλεται από σήμερα ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης στη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων «ντελικατέσεν» στη Πολωνία.

Πρόκειται για την εταιρεία λιανικού εμπορίου τροφίμων «Alma» που διαθέτει 44 καταστήματα-σούπερ μάρκετ στις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας. Η θετική εξέλιξη για το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης και την οικονομία της, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, σε συνεργασία με τη πρεσβεία μας στη Βαρσοβία, όταν τον Οκτώβριο του 2013 είχαν προσκληθεί στη Κρήτη εισαγωγείς τροφίμων στη Πολωνία. Μάλιστα το «πρότζεκτ» προώθησης Κρητικών προϊόντων στα ράφια της «Alma» θα έχει διάρκεια 24 μήνες, ενώ για την προώθηση τους η εταιρεία διανέμει χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια στις περιοχές της Πολωνίας όπου λειτουργεί καταστήματα.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική, στοχευμένη, πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης στη Πολωνική αγορά. Αφορά ένα «πρότζεκτ» 24 μηνών τοποθέτησης προϊόντων μας στα ράφια της Πολωνικής αλυσίδας, ενώ οι συμμετέχουσες εταιρείες επένδυσαν σημαντικό χρηματικό κεφάλαιο όσο και χρόνο για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, που ευχόμαστε να μας δικαιώσει» ανέφερε ο εξαγωγέας Γιώργος Γιαννουλάκης.

«Συμμετέχουμε στην εξαγωγική προσπάθεια με ελαιόλαδο, ευχαριστίες στη Περιφέρεια, γιατί η προσπάθεια αυτή εκτιμάμε ότι θα έχει συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι τα καταστήματα της «Alma» πουλάνε μόνο ποιοτικά προϊόντα, σε μια χώρα που καθημερινά αναπτύσσεται και αυξάνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της» επεσήμανε ο εξαγωγέας Ελευθέριος Ρενιέρης

«Η Κρήτη, η Ελλάδα, παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα. Όταν υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών, φορέων, της Αυτοδιοίκησης τότε μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Πιστεύω να εξελιχθεί θετικά η συνεργασία αυτή στη Πολωνία» τόνισε ο εξαγωγέας ελαιολάδου Μανόλης Βασιλάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας μας στη Πολωνία, για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πολωνική αγορά παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης, πιστοποιώντας τόσο τις μεγάλες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και το ενδιαφέρον των πολωνών καταναλωτών για επώνυμα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα.