Τα έργα πρόκειται να αρχίσουν το καλοκαίρι του 2015 με την τοποθέτηση σε μία έκταση 190 στρεμμάτων 30.000-35.000 πάνελ υψηλής απόδοσης...

Νέα Υόρκη: Η μεγαλύτερη χωματερή στον κόσμο θα μετατραπεί σε ηλιακό πάρκο

Οι αρχές της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν να παραχωρήσουν το χώρο, όπου κάποτε βρισκόταν η μεγαλύτερη χωματερή στον κόσμο, για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στην πόλη. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ διευκρινίζοντας ότι το έργο ανέλαβε η ιδιωτική εταιρεία SunEdison.

«Το Freshkills ήταν κάποτε η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου. Σύντομα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην πόλη και η τοποθεσία του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου που έχει δημιουργηθεί ποτέ στα πέντε διαμερίσματα», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.

Τα έργα πρόκειται να αρχίσουν το καλοκαίρι του 2015 με την τοποθέτηση σε μία έκταση 190 στρεμμάτων 30.000-35.000 πάνελ υψηλής απόδοσης και συνολικής ισχύος 10MW, ικανών να καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν 2.000 σπιτιών, σύμφωνα με το δήμαρχο. Θα αυξήσουν το δυναμικό της πόλης από ανανεώσιμες πηγές κατά 50%.

Επιπλέον, άλλα 6.000 στρέμματα γης στο Freshkills, το οποίο βρίσκεται στο Στάτεν Άιλαντ και έκλεισε το 2001, πρόκειται να μετατραπούν σε πάρκο, «αυξάνοντας τη συνολική έκταση των πάρκων σε πάνω από 120.000 στρέμματα για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Υόρκης». Στην ίδια τοποθεσία, οι αρχές σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο χώρο για περισσότερα έργα ανανεώσιμης ενέργειας.

«Θα μετατρέψουμε κάτι καταστροφικό σε κάτι ωφέλιμο για τους κατοίκους του Στάτεν Άιλαντ και για το περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του διαμερίσματος του Στάτεν Άιλαντ Τζέιμς Μολινάρο. «Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχουμε εδώ και ανεμογεννήτριες.»

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ