Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη είναι πλέον πλήρως συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό δίκτυο, σύμφωνα με αναφορές του γαλλικού Τύπου.

Η εγκατάσταση αποτελείται συνολικά από 25 διαφορετικά τμήματα των 12 μεγαβάτ, με συνολική ονομαστική ισχύ 300 μεγαβάτ. Το έργο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα την 1η Δεκεμβρίου. Το έργο κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία των γαλλικών εταιρειών Eiffage, Krinner, και της Schneider Electric.

Η παράδοση του έργου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο η κοινοπραξία κατάφερε να το ολοκληρώσει στα τέλη Νοεμβρίου.

φωτοβολταικα

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Cestas είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το έβδομο μεγαλύτερο στον κόσμο, αν και κάποια ακόμα μεγαλύτερα βρίσκονται υπό κατασκευή. Το μεγαλύτερο πάρκο βρίσκεται στο Γκουτζαράτ της Ινδίας και έχει ονομαστική ισχύ 600 μεγαβάτ. Εξάλλου, 16 από τις 25 μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις υπόλοιπες να βρίσκονται στην Κίνα, την Ινδία και τη Γερμανία.