Οι μικροβιολογικές αναλύσεις εντόπισαν αρσενικό, χλωροφόρμιο και πολλές άλλες επικίνδυνες ουσίες σε ποσότητες υπερδιπλάσιες από τα όρια...

Μολυσμένα φρούτα και λαχανικά από Ιταλία σε όλη την Ευρώπη

Νέα επιχείρηση της δικαιοσύνης έγινε την περασμένη Τρίτη στη νότια Ιταλία για να δοθεί απάντηση στο φαινόμενο των μολυσμένων, τοξικών γεωργικών προϊόντων. Οι καραμπινιέροι έθεσαν υπό κατάσχεση δεκαπέντε γεωργικές εκτάσεις και δεκατρία πηγάδια στην περιοχή του Καϊβάνο, μεταξύ Νάπολης και Καζέρτα.

«Σταματήστε να μας δηλητηριάζετε»

Όπως αποκάλυψαν δημοσιογραφικές έρευνες αλλά και καταθέσεις μετανοημένων μαφιόζων, τεράστιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στην περιοχή έχουν μολυνθεί από καρκινογόνες ουσίες λόγω της παράνομης ταφής βιομηχανικών, τοξικών αποβλήτων. Τα τοξικά απόβλητα φέρεται να προέρχονται από την Γερμανία και την βόρειο Ιταλία, όπως λένε πολλοί αγρότες.

Οι μικροβιολογικές αναλύσεις εντόπισαν αρσενικό, χλωροφόρμιο και πολλές άλλες επικίνδυνες ουσίες σε ποσότητες υπερδιπλάσιες από τα όρια που θέτει ο νόμος. Τα φρούτα και λαχανικά αυτά, σύμφωνα με ιταλικά κανάλια, εξάγονται σε όλη την Ευρώπη από πολυεθνικές εταιρίες. Το ερχόμενο Σάββατο σύνδεσμοι, ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας και δεκάδες τοπικοί φορείς οργανώνουν μαζική διαδήλωση στην Νάπολη με σύνθημα «Σταματήστε να μας δηλητηριάζετε».

Αθανασία Συγγελάκη, DW