Νέος Πρόεδρος στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων

Νέος Πρόεδρος στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων

Ο Φθιωτός Θανάσης Μπακαλέξης από το Παλαιοχώρι Δωριέων Φθιώτιδας είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΓΑ στην θέση του παραιτηθέντος Ξενοφώντα Βεργίνη. Αυτό έγινε γνωστό στην διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του στην θέση του Διοικητού του ΟΓΑ.

Ποιός είναι ο Θανάσης Μπακαλέξης

Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Εργάστηκε στον ΟΓΑ από το έτος 1979 μέχρι το 2011. Υπήρξε μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΟΓΑ, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος την περίοδο 1996-1998.

Εξειδικεύτηκε στο ΟΠΑ στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών και συμμετείχε σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές για γενικότερα θέματα  της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από το έτος 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓΑ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ Μπακαλέξης ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου “Η Στερεα σε  νέα τροχία”.

ilamia.gr