Νομική κάλυψη στους αγρότες για τις επιδοτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νομική κάλυψη στους αγρότες για τις επιδοτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα καλύψει το κόστος της νομικής εκπροσώπησης των αγροτών της Πελοποννήσου προς τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να αποδείξει ότι είναι αντισυνταγματική η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του Ν. 4254, που προβλέπει παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων για την κάλυψη ανεξόφλητων ασφαλιστικών τους εισφορών.

Η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου καλεί τους πολίτες, «να αντισταθούν στα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι ενώ έχουν ψηφίσει νόμους, στη συνέχεια καταθέτουν ερωτήσεις και εκφράζουν απόψεις για τις κοινωνικές επιπτώσεις των προβλέψεων των σχετικών νόμων» και υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη «βάζει ταφόπλακα στον πιο δυναμικό τομέα της Πελοποννήσου, αυτόν της αγροτικής μας οικονομίας».

Επισημαίνει ότι στο παρελθόν τόσο ο ίδιος ο περιφερειάρχης, όσο και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του, έχει παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο σημειώνοντας πως είναι εντελώς παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από επιδοτήσεις, εκτός μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού και όχι ερήμην του.

Τέλος, τονίζεται πως «άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι η νομιμοποίηση αυτής της παρανομίας με την ψήφιση νόμου οδηγεί σε ολική καταστροφή τους αγρότες».

ΑΠΕ