Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός εμπορίου κομμένων ανθέων και φυτών

Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός εμπορίου κομμένων ανθέων και φυτών

BINTEO

Είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο οργανισμός εμπορίου κομμένων ανθέων και φυτών και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% του ολλανδικού εμπορίου.

Η Royal FloraHolland είναι κοινοπραξία δημοπρασιών κομμένων ανθέων και φυτών στην Ολλανδία, είναι συνεταιριστικός οργανισμός και ανήκει στα μέλη του. Λειτουργεί μη κερδοσκοπικά και συγκεντρώνει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Η εταιρεία διαθέτει πέντε τοποθεσίες, 38 ρολόγια δημοπρασιών, ένα εθνικό γραφείο διαμεσολάβησης και 3.050 υπαλλήλους, ενώ δραστηριοποιείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ολλανδίας.

Οι καλλιεργητές, που είναι εγκατεστημένοι στην Ολλανδία ή εκτός αυτής, φέρνουν τα λουλούδια και τα φυτά στη δημοπρασία. Τα προϊόντα αποθηκεύονται σε ψυκτικές κυψέλες, έως ότου φτάσει η ώρα της δημοπρασίας.

Για τη δημοπρασία, τα προϊόντα επιθεωρούνται από ειδικούς. Αυτοί αξιολογούν τα άνθη και τα φυτά με βάση τη φρεσκάδα, την ωριμότητα, τυχόν βλάβες, παράσιτα κτλ.

Κάθε μέρα από τις 06:00 π.μ. αρχίζει η δημοπρασία, η οποία λαμβάνει χώρα ως εξής: τα προϊόντα προσφέρονται σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή, η οποία πέφτει όσο περνάει η ώρα, έως κάποιος αγοραστής να κάνει προσφορά και να τα αγοράσει.

Τώρα είναι πλέον δυνατή και η αγορά εξ αποστάσεως μέσω Internet, καθώς και απευθείας χωρίς δημοπράτηση μέσω ενός γραφείου διαμεσολάβησης μεταξύ των αγοραστών και των καλλιεργητών.

Παρακολουθήστε το βίντεο: