Αγορά οίνου: Οι προβλέψεις για τα επόμενα 5 χρόνια

Αγορά οίνου: Οι προβλέψεις για τα επόμενα 5 χρόνια

Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,5% για να φτάσει 32.780 εκατομμύρια φιάλες.

Οι αναπτυσσόμενες αγορές πολλαπλασιάζονται, αλλά το πιο σημαντικό απόθεμα ανάπτυξης παρατηρείται στις ΗΠΑ και την Κίνα. Και οι δύο αγορές περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα των καταναλωτριών χωρών σε όγκο, αλλά εξαφανίζονται στην κατάταξη της κατά κεφαλήν κατανάλωσης. Στην Ευρώπη, υπάρχει η ανάπτυξη, ακόμη και αν είναι πιο αργή. Ορισμένες αφρικανικές χώρες (Αγκόλα, Νιγηρία, Μοζαμβίκη) εμφανίζονται επίσης ως κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης.

Προς το τέλος της η πτώση στη γαλλική κατανάλωση;

Τα επόμενα πέντε χρόνια η IWSR προβλέπει βραδύτερη μείωση της κατανάλωσης της Γαλλίας που προβλέπεται να ανέλθει σε 288.200.000 κιβώτια. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην συγκράτηση της πτώσης της κατανάλωσης αρχίζοντας με την αύξηση του πληθυσμού των ηλικιών καταναλώνουν. Επιπλέον, ο δυναμισμός του δικτύου CHR και ιδίως των μπαρ που σερβίρουν κρασί βοηθά να διευρυνθεί ο αριθμός των καταναλωτών.

Οι παραδοσιακοί καταναλωτές συνεχίζουν να χάνουν έδαφος

Το 2018, οι δύο μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες στο κρασί θα είναι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στους ερυθρούς οίνους η Κίνα θα πρέπει να πάρει την πρώτη θέση που το 2014 καταλαμβάνει η Γαλλία. Το λευκό ανήκει στην Ιταλία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής. Η Ιταλία θα παραχωρήσει τη θέση της στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε πέντε χρόνια.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ανακτήσει τη θέση της. Σε όρους αξίας, η κατανάλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Γαλλίας.

– Η Vinexpo χρησιμοποιεί την εταιρεία IWSR για να παρουσιάσει την εικόνα της παγκόσμιας αγοράς οίνου και οινοπνευματωδών ποτών, αλλά και για να προβάλλει τις τάσεις των επομένων 5 ετών.-