Οι τευτλοπαραγωγοί διεκδικούν την εξόφλησή τους – Κατάληψη του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας

Οι τευτλοπαραγωγοί διεκδικούν την εξόφλησή τους – Κατάληψη του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας

Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν στις 11 το πρωί, τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από την ΕΒΖ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νέας διυπουργικής που πραγματοποιείται το μεσημέρι στην Αθήνα για το μέλλον της βιομηχανίας.

«Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.

«Χάθηκε η φετινή καλλιεργητική χρονιά για εμάς τους τευτλοπαραγωγούς και την ΕΒΖ. Τουλάχιστον ας πάρουν αποφάσεις, θετικές για το μέλλον της βιομηχανίας, η λειτουργία της οποίας πλέον απειλείται έντονα» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, βρίσκονται πάνω από 300 άτομα από Πλατύ, Λάρισα, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ στο σημείο έχουν παραταχθεί πάνω από 30 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ