Οινοπαραγωγοί της Αττικής δημιούργησαν τους δρόμους του κρασιού

Οινοπαραγωγοί της Αττικής δημιούργησαν τους δρόμους του κρασιού

Τους δικούς της δρόμους του… κρασιού απέκτησε η Αθήνα.

Το «Wines of Athens» είναι μια πρωτοβουλία οινοπαραγωγών της Αττικής με σκοπό να συνδεθούν τα οινοποιεία με τους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους και τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής με ένα οργανωμένο σύστημα διαδρομών.

Αυτό θα βοηθάει τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα κρασιά αλλά και τα αξιοθέατα γύρω από την πρωτεύουσα.

Τα οινοποιεία των Δρόμων κρασιού της πόλης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στοχεύουν στην παραγωγή ποιοτικών οίνων και στην ανάδειξη του Σαββατιανού, της ντόπιας ποικιλίας της Αττικής.

Όλα τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα, οργανώνουν ειδικές δοκιμές των κρασιών τους και δίνουν, μάλιστα, την ευκαιρία στους επισκέπτες να αγοράσουν επί τόπου τα κρασιά τους.

O Συνεργατικός Σχηματισμός «Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας»- «Wines of Athens» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε εφέτος, με πρωτοβουλία έμπειρων οινοποιών της ανατολικής Αττικής, που δραστηριοποιούνται από οικογενειακή παράδοση για πολλές δεκαετίες με επιτυχία στον κλάδο του κρασιού.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αξιοποίησαν την ευκαιρία που δόθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων.