Περισσότερα από 37 οινοποιεία της Ελλάδας στο Μόντρεαλ

Με τη συμμετοχή σπουδαίων οινοκριτικών του Κεμπέκ αλλά και ανθρώπων της βιομηχανίας της εστίασης πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου έκθεση- επίδειξη ελληνικών κρασιών στο Μόντρεαλ, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.

Περισσότερα από 37 οινοποιεία της Ελλάδας παρουσίασαν τα κρασιά τους στους οινοκριτικούς, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις για τη νέα ελληνική εποχή στην παραγωγή κρασιού, που συζητείται έντονα στους κύκλους του κλάδου.

Η διευθύντρια της διοργάνωσης «All About Greek Wine», Σοφία Πέρπερα, σημείωσε: «Το Μόντρεαλ είναι η πιο ταχέως ανερχόμενη αγορά. Εδώ, οι άνθρωποι αγαπούν το κρασί του Παλαιού Κόσμου, καθώς επίσης τα κρασιά που συνοδεύουν αρμονικά το φαγητό. Γι’ αυτό, οι εξαγωγές μας στο Κεμπέκ έχουν σχεδόν αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Η κ. Πέρπερα τόνισε επίσης ότι στα μονοπωλιακά καταστήματα αλκοόλ του Κεμπέκ -τα SAQ- έχει καθιερωθεί ο Ιούνιος ως «Μήνας Ελληνικού Κρασιού», με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την προώθηση των νέων ελληνικών κρασιών.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος υπογράμμισε ότι η εντυπωσιακή αύξηση των εισαγωγών ελληνικών κρασιών στο Κεμπέκ οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα της νέας ελληνικής παραγωγής, σημειώνοντας ότι το Κεμπέκ, από 700.000 μπουκάλια οίνου που απορροφά σήμερα, έχει τη δυνατότητα να εισάγει 2 εκατομμύρια μπουκάλια οίνου.

Η επίδειξη των ελληνικών κρασιών περιέλαβε και σεμινάριο για τα είδη των ελληνικών κρασιών και των ποικιλιών αμπέλου.