Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων με ύψος ενισχύσεων έως 5,2 εκατ.€

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων με ύψος ενισχύσεων έως 5,2 εκατ.€

Ανάσα ρευστότητας για εκατοντάδες αγρότες και για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής υπαίθρου παρέχει το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων.

Ήδη από τις 8 Αυγούστου έχουν υπογραφεί οι εγκριτικές αποφάσεις για την ένταξη 403 παραγωγών στο πρόγραμμα, χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπέγραψε με δυο νέες αποφάσεις του την ένταξη άλλων 320 παραγωγών στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των παραγωγών που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα στο πρόγραμμα φτάνει στους 723 οι οποίοι μπορούν να ενισχυθούν συνολικά για πενταετή εφαρμογή του προγράμματος με ποσό έως 5,2 εκατ.€.

Οι νέες αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Γ. Καρασμάνης αφορούν στην ένταξη 320 παραγωγών από τους νομούς Πέλλας και Φλώρινας στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων οι οποίοι ενισχύονται με 1.281.592€ αν εφαρμόσουν το πρόγραμμα για δυο ή τρία χρόνια, και με 2.289.294€ για πενταετή εφαρμογή.

Έτσι και σύμφωνα με τις δυο νέες αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • 230 παραγωγοί που εντάσσονται στο πρόγραμμα από το νομό Πέλλας θα λάβουν 948.579€ για την τριετή εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων και 1.647.532€ για την πενταετή
  • 40 παραγωγοί από το νομό Φλώρινας ενισχύονται με 249.975€ και 434.167€ για τριετή ή πενταετή εφαρμογή του προγράμματος αντίστοιχα.
  • 50 παραγωγοί από το νομό Πέλλας θα λάβουν 83.038€ για διετή εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων και 207.595€ αν τηρήσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος για πέντε χρόνια.

Oι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) οφείλουν εντός 10 ημερών να ενημερώνουν τους νέους δικαιούχους για την υπογραφή σύμβασης ώστε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων χωρίς καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα…