Οριστικό τέλος στα σενάρια εκτροπής του Αχελώου

Οριστικό τέλος στα σενάρια εκτροπής του Αχελώου

«Η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο εκτροπής του Αχελώου, ένα εγχείρημα που καταγράφεται πλέον ως μία “χίμαιρα” και το οποίο λειτούργησε επί χρόνια ανασταλτικά για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, καθώς στέρησε από τη Θεσσαλία πολλά μικρότερα έργα ζωτικής σημασίας που θα διατηρούσαν και θα αξιοποιούσαν τους υφιστάμενους υδατικούς πόρους της». Την κατηγορηματική αυτή θέση διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι θα δρομολογηθεί η λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας, αποκλείοντας οποιονδήποτε συσχετισμό του συγκεκριμένου έργου με τον παλαιότερο σχεδιασμό για την εκτροπή του Αχελώου.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η σύσταση επιτροπής, από κοινού με τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του φράγματος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, ο υπουργός τόνισε ότι «έχει ευθύνη πλέον ο καθένας, από όποια θέση κι αν κατέχει, εάν συνεχίσουμε να αναπαράγουμε μία ιδέα η οποία είναι νεκρή και λειτουργεί ανασταλτικά προς άλλους σχεδιασμούς για έργα που πρέπει να επιταχυνθούν και να τεθούν σε εφαρμογή».