Πολύ θετικό ήταν το κλίμα για τις Κρητικές εξαγωγές αλλά και τον τουρισμό, στην τετραήμερη έκθεση «Κρητικό Φθινόπωρο στο Κίεβο», καθώς...

Ουκρανία: Εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων

Πολύ θετικό ήταν το κλίμα για τις Κρητικές εξαγωγές αλλά και τον τουρισμό, στην τετραήμερη έκθεση «Κρητικό Φθινόπωρο στο Κίεβο», καθώς κλείστηκαν εμπορικές συμφωνίες οι οποίες πρόκειται να επισημοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Η Κρήτη μάλιστα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας στα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης στην διάρκεια της σημαντικής «Κρητικο-Ουκρανικής» έκθεσης που συνδιοργάνωσαν οι Περιφέρειες Κιέβου και Κρήτης στο εμπορικό κέντρο «Στολίνσκυ».

Χιλιάδες ήταν οι Ουκρανοί επισκέπτες της έκθεσης τροφίμων-ποτών, τουρισμού, και realestate, την οποία εγκαινίασαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι Περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk  παρουσία του Ουκρανού αντιπροέδρου για θέματα αγροτικού τομέα Vr. Prysiazhniuk.

Το σημαντικότερο όμως γεγονός που ‘σφράγισε’ την επιτυχία της «Κρητικό-Ουκρανικής» έκθεσης ήταν το γεγονός ότι κλείστηκαν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στην Ουκρανία όπως ελαιόλαδο, πάστα ελιάς, κρασί, αρωματικά φυτά, σταφίδα, ‘ξινόχοντρος’ κ.α. , στο πλαίσιο των εμπορικών συναντήσεων –b2b- που οργάνωσαν οι Περιφέρειες Κρήτης και Κιέβου μεταξύ των Κρητικών επιχειρήσεων και μεγάλων εταιριών του χονδρεμπορίου-λιανεμπορίου της Ουκρανίας. Παράλληλα διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι η τουριστική αγορά της χώρας έχει ‘ανοίξει’ καθώς αναμένεται για το 2014 μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη.