Όχι στη μείωση των αγροχημικών λέει ο ΥπΑΑΤ

Όχι στη μείωση των αγροχημικών λέει ο ΥπΑΑΤ

Σε μια εποχή όπου συνεχώς νέες έρευνες αποκαλύπτουν την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών πάνω σε θέματα που αφορούν την παραγωγή ασφαλών γεωργικών προϊόντων και τη διάχυτη ανησυχία των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιλέγει να ακολουθήσει αντίθετη πορεία.

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από το αγρόκτημα στο πιάτο» η οποία προβλέπει μέτρα για σημαντική μείωση της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, βρίσκει αντίθετο τον Έλληνα υπουργό.

Με παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διεξήχθη στις 27 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων να μην υπάρξουν νέα μέτρα που θα οδηγούσαν στη μείωση των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στις καλλιέργειες ισχυριζόμενος ότι θα πλήξουν την παραγωγή.

Όσον αφορά το ζήτημα της «Πράσινης Συμφωνίας» κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσαφηνίσει το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη στρατηγική τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν επιπλέον περιβαλλοντικές φιλοδοξίες χωρίς πρόσθετη οικονομική ενίσχυση.