Παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης

Παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης

Ερευνητές στις ΗΠΑ εντόπισαν και κατάφεραν να απομονώσουν ένα γονίδιο το οποίο ευθύνεται για την εμφάνιση δυσάρεστων επιπτώσεων της μέθης από κατανάλωση κρασιού. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι χρησιμοποίησαν το ένζυμο νουκλεάση ως ένα είδος «μοριακού νυστεριού» με το οποίο έκοψαν με ακρίβεια DNA για να τροποποιήσουν τους μύκητες του κρασιού ώστε αυτοί να σταματήσουν να παράγουν τα τοξικά υποπροϊόντα που προκαλούν το hangover μετά την κατανάλωση κρασιού.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη τους μπορεί να επιτρέψει την παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης. Ετσι οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν τη γεύση του κρασιού και τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του χωρίς να φοβούνται για τις πιθανές επιπτώσεις. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Applied and Enviromental Microbiology».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ