Πάτρα: Αποκαλύφθηκε η κομπίνα με ελαιόλαδο-σταφίδες

Πάτρα: Αποκαλύφθηκε η κομπίνα με ελαιόλαδο-σταφίδες

Ζευγάρι που εξαπατούσε συστηματικά παραγωγούς ελαιολάδου και σταφίδας συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Αιγίου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν διαπράξει συνολικά 26 απάτες στην Αχαΐα και στην Ηλεία, κατά τις οποίες απέσπασαν περισσότερους από 50 τόνους ελαιολάδου και περίπου οκτώ τόνους σταφίδας, αποκομίζοντας παράνομα 120.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προσποιούμενοι τους εμπόρους ελαιολάδου και αγροτικών προϊόντων, προσέγγιζαν υποψήφια θύματα-παραγωγούς κι έκαναν παραγγελία ελαιόλαδου και λοιπών προϊόντων.

Προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων και να τους πείσουν για τη φερεγγυότητά τους, φρόντιζαν να αγοράσουν αρχικά από τα ίδια θύματα ή από άλλους παραγωγούς κατοίκους των περιοχών ελαιόλαδο σε υψηλότερη τιμή της αγοράς και τους εξοφλούσαν άμεσα.

Στη συνέχεια επανέρχονταν στα υποψήφια θύματά τους και ζητούσαν να τους παραδώσουν επί πιστώσει ποσότητες ελαιολάδου, με τη συμφωνία να καταβάλλουν άμεσα το αντίτιμο της αξίας, χωρίς ωστόσο να το πράξουν.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, τους οποίους εντόπισαν χθες το πρωί στην οικία τους και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχαν παράνομα, 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, πέντε στελέχη τιμολογίων και οκτώ δελτία αποστολής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με δικογραφία σε βάρος τους για συστηματική διάπραξη απατών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ