Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων τρώνε πρόχειρο φαγητό

Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων τρώνε πρόχειρο φαγητό

Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων καταναλώνουν γρήγορο φαγητό μία δεδομένη ημέρα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας, την περίοδο 2013-2016 η κατανάλωση γρήγορου φαγητού μειώνεται με την ηλικία: ποσοστό: 44,9% αυτών που έτρωγαν γρήγορο φαγητό ήταν ηλικίας 20-39 ετών, ποσοστό 37,7% ήταν ηλικίας 40-59 ετών και 24,1% ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ποσοστό των ανδρών που έτρωγε τακτικά γρήγορο φαγητό ήταν 37,9% και το αντίστοιχο των γυναικών 35,4%.

Η αντίληψη που υπάρχει σχετικά με το γρήγορο φαγητό είναι ότι οι άνθρωποι το προτιμούν όταν δεν μπορούν να αντέξουν μια εναλλακτική λύση λόγω έλλειψης χρημάτων ή χρόνου, ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει το αντίθετο.

Μεταξύ εκείνων των οποίων το οικογενειακό εισόδημα ήταν μικρότερο ή ίσο με το 130% του ομοσπονδιακού ορίου φτώχειας στις ΗΠΑ, το 31,7% κατανάλωσε γρήγορο φαγητό μια τυπική ημέρα. Μεταξύ των οικογενειών μεσαίου εισοδήματος, των οποίων το εισόδημα ήταν μεταξύ 130% και 350% του ορίου φτώχειας, το 36,4% κατανάλωσε γρήγορο φαγητό σε μια τυπική ημέρα. Και μεταξύ των οικογενειών υψηλού εισοδήματος, το 42% γευματίζει με γρήγορο φαγητό μια τυπική ημέρα.

Η κατανάλωση γρήγορου φαγητού έχει συσχετιστεί με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, λιπών και νατρίου. Μια προηγούμενη έκθεση εκτιμούσε ότι οι ενήλικες προσλάμβαναν το 11,3% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων τους από το γρήγορο φαγητό.