Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Apple – Αγόρασε χιλιάδες στρέμματα κινεζικού δάσους

Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Apple – Αγόρασε χιλιάδες στρέμματα κινεζικού δάσους

Μήνυμα στέλνει η Apple σε τρεις αποδέκτες: στους καταναλωτές, στους επενδυτές και στην Κίνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση για την προστασία 250.000 στρεμμάτων κινεζικού δάσους, σε μία προσπάθεια να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Τους τελευταίους 12 μήνες η Apple έχει εντείνει τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες και την προώθηση αυτών, μέσω του τμήματος δημοσίων σχέσεων καθώς δεν είναι μία από τις πιο «πράσινες» επιχειρήσεις και αυτό στον κόσμο των social media, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο…

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη 80 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας στην Κίνα, έχει αγοράσει ένα μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στο Όρεγκον και ένα δάσος 8.100 στρεμμάτων στο Μέιν.

Η κίνηση να αγοράσει κινεζικό δάσος, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν την απόλυτη στήριξη του διευθύνοντα συμβούλου της Aplple, Tim Cook και έχουν πολλούς αποδέκτες:

1. Τους καταναλωτές

Οι άνθρωποι προτιμούν να αγοράσουν προϊόντα από εταιρείες που φαίνεται να συμμερίζονται τις ίδιες αξίες με αυτούς, ειδικά όταν πρόκειται για το περιβάλλον. Οι εταιρείες που επενδύουν σε πρωτοβουλίες που βοηθούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη φαίνεται πως έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

2. Τους επενδυτές

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίσει η αγορά των κινεζικών δασών, ενώ έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει ποιο είναι το ενεργειακό της αποτύπωμα. Οι επενδυτές ζητούν να μάθουν περισσότερα για όλα αυτά, όμως είναι γεγονός πως η Apple δεν προχωρά σε κινήσεις που θα την οδηγήσουν στο να χάσει χρήματα.

3. Την Κίνα

Μπορεί η έδρα της Apple να βρίσκεται στο Cupertino, όμως η Κίνα είναι η περιοχή όπου παράγονται σχεδόν όλα της τα προϊόντα, αλλά και εκεί όπου πωλούνται πάρα πολλά αυτά. Η τελευταία κίνηση του Tim Cook θεωρήθηκε ως μέρος της τακτικής «καρότο και μαστίγιο» απέναντι στην Κίνα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους ηγέτες της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται επίσης στην κορυφή του πράσινου μετασχηματισμού της Κίνας», δήλωσε σχετικά ο Tim Cook.