Ποικιλία αφρώδους μήλου-Σαν να καταναλώνεις αναψυκτικό!

Ποικιλία αφρώδους μήλου-Σαν να καταναλώνεις αναψυκτικό!

Μια ποικιλία μήλων που «αφρίζουν» στο στόμα ανέπτυξαν ερευνητές της ελβετικής εταιρείας Lubera. Τα μήλα Paradis Sparkling απελευθερώνουν τους χυμούς τους με τρόπο ώστε να παραπέμπουν στις φυσαλίδες που περιέχονται στα αναψυκτικά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του… αφρώδους φρούτου, η μοναδική αυτή αίσθηση προσφέρεται μόνο κατά το δάγκωμά του και δεν διατηρείται σε περίπτωση που π.χ. μετατραπεί σε χυμό. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για την τελειοποίηση της νέας ποικιλίας χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μελέτης. Μια από τις δύο ποικιλίες που χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα, είναι η γερμανική Resi – γνωστή για την γλυκιά της γεύση και την τραγανή υφή της σάρκας της.

«Για μια ποικιλία που προορίζεται για επιτραπέζια κατανάλωση, είναι ίσως ό,τι πιο ενδιαφέρον θα μπορούσαμε να έχουμε. Είναι σίγουρα διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στην αγορά και η υφή του συγκεκριμένου μήλου αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους καταναλωτές. Το νέο μήλο διαθέτει μαλακή υφή ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα τραγανό και η σάρκα του “σκάει” στο στόμα απελευθερώνοντας οξύτητα και σάκχαρα δίνοντας την εντύπωση της κατανάλωσης ενός αναψυκτικού» εξηγεί ο διευθυντής παραγωγής της Lubera, Ρόμπερτ Μαιερχόφερ. «Ο χυμός του μήλου δηλαδή δεν είναι αφρώδης, αλλά η αίσθηση που αφήνει στο στόμα παραπέμπει σε αυτό».

Ειρήνη Βενιού, ΤΟ ΒΗΜΑ