Πότε θα ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ-Σε ποιες περιοχές έχουν ολοκληρωθεί

Πότε θα ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ-Σε ποιες περιοχές έχουν ολοκληρωθεί

Σχετικά με την πορεία των εκτιμήσεων για τις ζημιές που έχουν γίνει έως τον Αύγουστο ενημερώθηκε η Διοίκηση του ΕΛΓΑ από τους Προϊσταμένους των Υποκαταστημάτων.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις έχουν ολοκληρωθεί στις περιοχές ευθύνης των Υποκαταστημάτων Αθήνας, Τρίπολης, Καβάλας, (εκτός από τις 2ες εκτιμήσεις στις πατάτες Νευροκοπίου που θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Σεπτέμβρη), Ιωαννίνων, Πάτρας και Λαμίας (εκκρεμούν οι εκτιμήσεις στα βαμβάκια).

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις στις περιοχές ευθύνης των Υποκαταστημάτων Κοζάνης, Βέροιας, Αγρινίου, Ηρακλείου (εκτός από τις εκτιμήσεις στα αμπέλια που θα ολοκληρωθούν αρχές Οκτώβρη) και Θεσσαλονίκης (εκτός από τα ακτινίδια και τα βαμβάκια οι εκτιμήσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτώβρη).

Στο Υποκατάστημα Λάρισας οι εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο Υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης οι εκτιμήσεις θα ολοκληρωθούν έως τις 10 Οκτωβρίου.

Λόγω όμως των έντονων καιρικών φαινομένων σε ορισμένες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες γίνονται δηλώσεις ζημιάς οι εκτιμήσεις των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια.

Άμεση παρουσία στις περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα πορίσματα εκτίμησης να αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα το μέγεθος της ζημιάς, διαρκή και δημιουργική συνεργασία με τους φορείς και τους αγρότες ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων «Φέτος παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας και μάλιστα σε περιόδους συγκομιδής προϊόντων και αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα έχει ως αποτέλεσμα ζημιές άρα και αποζημιώσεις μεγαλύτερες από το μέσο όρο των τελευταίων ετών…Πρέπει να έχουμε άμεση παρουσία στις περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η συνεργασία μας με τους αγρότες και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των αγροτών να είναι διαρκής και δημιουργική. Χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα πορίσματα εκτίμησης να αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα, ευαισθησία και ακρίβεια το μέγεθος των ζημιών.»