Πραλίνα φουντουκιού ελληνικής παραγωγής στη γαλλική αγορά

Πραλίνα φουντουκιού ελληνικής παραγωγής στη γαλλική αγορά

Με ένα νέο προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα επιχειρεί να εισέλθει δυναμικά στην γαλλική αγορά πραλίνας φουντουκιού η αμερικανική εταιρεία Mondelez, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Ο.Ε.Υ Παρισίων.

Η γαλλική αγορά, κυριαρχείται από την ιταλική Ferrero και το γνωστό προϊόν της Nutella αφού ελέγχει άνω του 75% της εν λόγω αγοράς, σημειώνοντας αύξηση 3-4% ετησίως.

Το γαλλικό εργοστάσιο παραγωγής της Nutella παρασκευάζει 600.000 βαζάκια την ημέρα, που ισοδυναμεί με το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής.

Με λιγότερο φοινικέλαιο

Το νέο προϊόν της  αμερικανικής εταιρείας, PataΜilka, έκανε την εμφάνισή του στη γαλλική αγορά τον Δεκέμβριο 2018.

Η PataΜilka παράγεται στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο που παράγει την ελληνική πραλίνα φουντουκιού Merenda (Παυλίδης) και σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο, ο αμερικάνικος όμιλος αρνείται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την παραγωγική ικανότητα του ελληνικού εργοστασίου.

Η PataΜilka, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής της, περιέχει μεν λιγότερο κακάο (6,5%) από τη Nutella (7,4%), λιγότερα φουντούκια (4%) έναντι 13% της Nutella, αλλά και πολύ λιγότερο φοινικέλαιο (3,5%).

Για την παρασκευή της χρησιμοποιείται βαμβακέλαιο (εξάγεται από σπόρους περικαρπίων βαμβακιού) κατά 20% του προϊόντος, μια λιπαρή ουσία χρησιμοποιούμενη ελάχιστα στα τρόφιμα, την οποία η αμερικανική εταιρεία θεωρεί ενδιαφέρουσα, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες αλλά και της υφής της.