Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2016: Πότε ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων

Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2016: Πότε ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων

Πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την προδημοσίευση του Μέτρου για τους Νέους Γεωργούς 2016.

Ένα χρόνο μετά και από παράταση σε παράταση, χωρίς να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν εξαγγελθεί, οι αιτήσεις των υποψηφίων νέων γεωργών μπαίνουν στο στάδιο στης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων σχετικά με τις οδηγίες και ημερομηνίες αξιολόγησης, ως ημερομηνία έναρξης της πρώτης αξιολόγησης ορίζεται η 12η Απριλίου 2017. Οι πρώτες αξιολογήσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την εγκύκλιο το αργότερο μέχρι και την 29/5/2017.

Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει πριν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και την 16/6/2017.

Με βάση τις παραπάνω ημερομηνίες, και χωρίς τη βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν, οι υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί θα πρέπει να “οπλιστούν” με αρκετή υπομονή.