Μέχρι στιγμής μόνο τα επιμελητήρια Αχαΐας και Ημαθίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το μεν πρώτο στο πλαίσιο της προσπάθειάς...

Προοπτικές εξαγωγών στο Ισραήλ

Εξαγωγική διέξοδο στην αγορά του Ισραήλ, σε διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα τρόφιμα, μπορούν να βρουν εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις, δεδομένου ιδίως ότι η ισραηλινή αγορά θεωρείται «εμπορικά ασφαλής» και οι Ισραηλινοί εταίροι εξαιρετικά συνεπείς.

Ήδη, το Ελληνο-ισραηλινό Επιμελητήριο έστειλε επιστολές στις διοικήσεις των περίπου 30 περιφερειακών επιμελητηρίων της Ελλάδας, ζητώντας να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις-μέλη τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης σειράς εμπορικών αποστολών, συνεδρίων, εκθέσεων και επαγγελματικών ταξιδιών στο Ισραήλ, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν σε δημοσιογράφους διευθυντικά στελέχη του Ελληνο-ισραηλινού επιμελητηρίου, εφόσον υπάρξει το επιθυμητό ενδιαφέρον, το οποίο θα επιβεβαιωθεί και σε συνεργασία με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας, αυτό προτίθεται να διοργανώσει αποστολή 25-30 ελληνικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ, ειδικά για την προβολή των ελληνικών προϊόντων στην ισραηλινή αγορά, ενδεχομένως στο τέλος Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου.

Στέλεχος του διμερούς επιμελητηρίου σχολίαζε ότι η επικοινωνία με τα περιφερειακά επιμελητήρια ξεκίνησε στο πλαίσιο της επιθυμίας του Ελληνο-ισραηλινού επιμελητηρίου «να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία τη στιγμή που δοκιμάζεται, αλλά και να υποστηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο να κάνουν εξαγωγές».

Μέχρι στιγμής, πάντως, μόνο τα επιμελητήρια Αχαΐας και Ημαθίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το μεν πρώτο στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου σε ξένες αγορές, το δε δεύτερο για τη διάθεση νωπών και κονσερβοποιημένων φρούτων.