Πρόσκαιρη επιδείνωση από τις επόμενες ώρες – Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Πρόσκαιρη επιδείνωση από τις επόμενες ώρες – Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Για σφοδρή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με χιονοπτώσεις και ισχυρούς βόρειους ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.

Αρχικά, η Υπηρεσία προβλέπει πρόσκαιρη επιδείνωση από τις επόμενες ώρες. Όπως αναφέρεται, η κακοκαιρία αναμένεται στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Από το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται νέα επιδείνωση από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας.

Ακόμη αναμένονται ισχυροί βόρειοι άνεμοι που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς).

Όσον αφορά τις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.