Βοσκοτόπια: Προσωρινά δικαιώματα στους κτηνοτρόφους μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Βοσκοτόπια: Προσωρινά δικαιώματα στους κτηνοτρόφους μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα προσωρινά δικαιώματα στους κτηνοτρόφους για τα βοσκοτόπια προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές τους από τις επιδοτήσεις, δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, ότι «τα βοσκοτόπια πέρασαν πάρα πολλές ταλαιπωρίες, ως απόρροια πολλών πολιτικών και ενεργειών και πράξεων που έρχονται από πολλά χρόνια πίσω».

Στο περιθώριο του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την «Γαλακτοπαραγωγό κτηνοτροφία στη Νότια Ευρώπη», ο κ. Μελάς υπογράμμισε ότι «στο θέμα των βοσκοτόπων γίνονται εργώδεις προσπάθειες» και παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όσο έγκαιρα έπρεπε τα τελευταία χρόνια».

Υπογράμμισε δε ότι άμεσα οι περιφέρειες της χώρας, με την καθοδήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα αναλάβουν την ολοκλήρωση ενός έργου που θα τους κατανεμηθεί και αφορά την κατανομής των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων.

Οζώδη δερματίτιδα: Νέα παρτίδα εμβολίων

Απαντώντας σε ερώτηση γα την οζώδη δερματίτιδα, κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν στο Δέλτα του Έβρου, ο κ. Μελάς επισήμανε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ανάθεσης προκειμένου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα να φτάσει στη χώρα μας νέα παρτίδα εμβολίων, πέραν των 8.000 που ήδη έγιναν.