Χωρίς άδεια η πρώτη καλλιέργεια κάνναβης στην Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ

Ο συγκεκριμένος αγρότης δεν εξασφάλισε άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αφού η κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την καλλιέργεια οποιασδήποτε μορφής κάνναβης.

Στην καλλιέργεια βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης προχωρεί αγρότης στην Κύπρο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια. Προσθέτει επίσης ότι η αρχική του προσπάθεια αφορούσε στην εξασφάλιση άδειας για καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλίσει άδεια.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει επισημαίνει το κανάλι Σίγμα, το τοπίο στην Κύπρο είναι πολύ θολό καθώς, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας Ολυμπία Στυλιανού, ο συγκεκριμένος αγρότης δεν εξασφάλισε άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αφού η κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την καλλιέργεια οποιασδήποτε μορφής κάνναβης.

Η κ. Στυλιανού δήλωσε στο Sigmalive, ότι ο συγκεκριμένος αγρότης αποτάθηκε, στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, υποβάλλοντας δήλωση για χρηματοδότηση της εν λόγω φυτείας, η οποία εξετάζεται στη βάση ευρωπαϊκής οδηγίας που επιτρέπει την καλλιέργεια κάποιων ειδών κάνναβης.