Προβολή ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ιαπωνία

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία “Active Japan Inc.” διοργάνωσε στις 22 Ιανουαρίου 2014, εκδήλωση προώθησης ελληνικών προϊόντων (εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, κρόκου Κοζάνης, τσαγιού από φύλλα ελιάς), στη Yokohama, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ιαπωνίας.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ήταν ο πρόεδρος της οδού “Elm Street” (ιαπωνική απόδοση της λέξης “Ερμού”) -που αποτελεί μέρος της “Okurayama street”-κ. Ηiroyuki Yamada, o αντιπρόεδρος αυτής κ. Μorihiko Saito, ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων της συγκεκριμένης οδού, καταναλωτές, καθώς και δημοσιογράφοι της ιαπωνικής εφημερίδας “Yomiuri”.

Ο Γραμματέας του Γραφείου ΟΕΥ κ. Μαθιουδάκης Μ., βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, στις ευεργετικές ιδιότητες αυτών στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και στην βούληση για περαιτέρω προσέγγιση των δύο πλευρών, μέσω της προβολής ελληνικών προϊόντων.

Η οδός “Okurayama” συνίσταται από τρία τμήματα:  την ομώνυμη οδό, την “Elm street” και την “Olive street”. H μεγαλύτερη εξ αυτών και η εμπορικότερη είναι η “Elm street” στην οποία δραστηριοποιούνται 46 καταστήματα. Τα κτίρια τα οποία είναι κτισμένα κατά μήκος αυτής, ομοιάζουν ως προς την αρχιτεκτονική τους με αρχαίους ελληνικούς ναούς.

Σημειώνεται ότι η οδός Ερμού αδελφοποιήθηκε με την οδό Okurayama της νομαρχίας Kanagawa, την 1η Αυγούστου 1988.