Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα προωθήσει το ισπανικό ελαιόλαδο

Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα προωθήσει το ισπανικό ελαιόλαδο

Η Υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Isabel García Tejerina, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 25 Μαρτίου όλες τις λεπτομέρειες της διαφημιστικής εκστρατείας προώθησης των ισπανικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές, με πρωταγωνιστή τον παίκτη του τένις Ραφαέλ Ναδάλ.

Ποιότητα, γνώση και αναγνώριση είναι οι τρεις λέξεις κλειδιά και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Ισπανοί μέσα από τη διαφημιστική καμπάνια. Οι 3 αυτές λέξεις χαρακτηρίζουν τα ισπανικά γεωργικά προϊόντα όπως χαρακτηρίζουν και τον Παγκοσμίου φήμης πρωταθλητή Ραφαέλ Ναδάλ.

Η Ισπανία έχει ενισχύσει τις δράσεις της για την προώθηση των γεωργικών της προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, τις επιτραπέζιες ελιές, το κρασί και το χοιρινό κρέας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές ισπανικών γεωργικών προϊόντων έχουν ανοδική τάση, παρουσιάζοντας και το έτος 2014 αύξηση κατά 3% έναντι του 2013. Η Ισπανία βρίσκεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες σύμφωνα με στοιχεία του Π.Ο.Ε. (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου)