Ρωσία: Αύξηση της ζήτησης κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων

Ρωσία: Αύξηση της ζήτησης κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων

Αύξηση της ζήτησης για κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα κατά περίπου 10% σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία στη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Ο.Ε.Υ στη Μόσχα.

Αντίθετα, την ίδια περίοδο, η ζήτηση για κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα μειώθηκε κατά 20%.

Στη Ρωσία, το ποσοστό των φρούτων και λαχανικών που προορίζεται για επεξεργασία κυμαίνεται γύρω στο 15-25% της συνολικής παραγωγής.

Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι επεξεργασίας είναι η κατάψυξη (57%), η κονσερβοποίηση (38%) και η ξήρανση (5%).