Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη θα επηρεαστούν, κυρίως τις απογευματινές ώρες, η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία.

Την Παρασκευή τα έντοντα αυτά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κυρίως τα βόρεια τμήματά της.

Από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά Ελλάδα , οι Σποράδες και η Εύβοια.

Το Σάββατο (16-06-2018) θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτο τα έντομα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν  Ήπειρο, υπόλοιπη Στερεά, υπόλοιπη Μακεδονία, Πελοπόννησο, Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα χαλάσει σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, τέλος, κατά τις μεσημβρινές και κυρίως τις απογευματινές ώρες, η κακοκαιρία θα εμφανιστεί σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.