Στέβια: 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη – Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Στέβια: 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη – Τι αναφέρουν οι ειδικοί

ΒΙΝΤΕΟ

Είναι 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και έχει μια ελαφριά γεύση γλυκόριζας. Αυτή είναι η στέβια.

Είναι πλέον το πιο γνωστό υποκατάστατο της ζάχαρης, που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στη νότια Ισπανία, χάρις στον τροπικό καιρό.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα φύλλα στέβιας δεν αναγνωρίζονται ως διατροφικό προϊόν και δεν επιτρέπεται στους αγρότες να τα πουλήσουν. Θεωρούνται ως η αρχική ακατέργαστη ύλη, από την οποία βγαίνει το γλυκαντικό.

Τον Νοέμβριο του 2011, η Ε.Ε νομιμοποίησε όχι το φυτό αλλά τους γλυκοζίτες στεβιόλης, που είναι γνωστοί ως το συστατικό Ε-960.

Παρακολουθήστε το βίντεο: