Στην τρίτη θέση η Ελλάδα στις εισαγωγές πορτοκαλιών στη Γερμανία

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα στις εισαγωγές πορτοκαλιών στη Γερμανία

Στην 3η θέση βρέθηκε η χώρα μας όσον αφορά τις εισαγωγές πορτοκαλιών στη Γερμανία την τριετία 2013 – 2015.

Τη μερίδα του λέοντος κατέλαβε η Ισπανία με το 81,7% των εισαγωγών και ακολούθησε η Ιταλία με 5,9% επί συνολου εισαγωγών.

Οι εισαγωγές πορτοκαλιών στη Γερμανία το 2015 ήταν αυξημένες κατά 25,2%  έναντι του 2014 ενώ συνολικά το 90,9% των γερμανικών εισαγωγών προήλθε από την ΕΕ και το 9,1% από τρίτες χώρες.

Εξαγωγές

Όσον αφορά τις εξαγωγές πορτοκαλιών της Γερμανίας το 2016 η βασική χώρα αποδέκτης ήταν η Αυστρία με το 15,3% επί συνόλου εξαγωγών και ακολούθησαν η Πολωνία (14,4%) και η Γαλλία με 12,4%. Ελάχιστες εισαγωγές πραγματοποίησε και η Ελλάδα.

Το σύνολο των γερμανικών εξαγωγών πορτοκαλιών το 2015 ήταν αυξημένο κατά 25,3% και προήλθε από εξαγωγές προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πορτοκαλιών το 2015 στην Ισπανία ήταν 147,7 χιλ. εκτάρια, στην Ιταλια 84,5 χιλ. εκτάρια, και στην Ελλάδα 37,1 χιλ. εκτάρια. Η Τουρκία καλλιεργούσε 54 χιλ. εκτάρια.

Two comments

 
  1. Κλειδαράς Γλυφάδας

    Καλησπέρα μήπως έχετε γνώση για κάποιο τρόπο εξαγωγής Λαδιού ή Κρασιού προς τη Γερμανία. Είμαι
    Κλειδαράς Γλυφάδας και Κλειδαράς Άλιμοςκλειαδαράς Αργυρούπολης,  κλειδαράς Ελληνικό, και φυσικά κλειδαράς Βούλας αλλά έχουμε σαν οικογένεια πολή καλή ποιότητα λαδιού και κρασιού και θέλουμε να κάνουμε εξαγωγές.

  1.  

    Πολύ καλή ερώτηση απο το φίλο τον Κλειδαρά, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε άμεσα και ποιο εύκολα εξαγωγές σε κάποιο προϊόντα υγιεινής διατροφή? Εμπορεύομαι Προϊόντα Διατροφής Herbalife αλλά έχω και Έλληνες παραγωγούς που έχουν πολύ καλά φυτικά προϊόντα για Έλεγχο βάρους όπως τις Herbalife που. Οι ποιότητά τους είναι πολλαπλάσια καλύτερη απο πολλά προϊόντα διατροφής που υπάρχουν τώρα στην αγορά.