Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η παραγωγή τροφίμων στη Συρία

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η παραγωγή τροφίμων στη Συρία

Η παραγωγή τροφίμων στη Συρία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καθώς η χώρα εισέρχεται στον έκτο χειμώνα πολέμου, ανακοίνωσαν στις 15 Νοεμβρίου υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), πολλοί γεωργοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους εξαιτίας των αυξανόμενων τιμών των σπόρων και των λιπασμάτων.

Η παραγωγή σιτηρών μειώθηκε στο 1,5 εκατομμύριο μετρικούς τόνους φέτος από 3,4 εκατομμύρια που ήταν κατά μέσο όρο πριν τον πόλεμο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η παραγωγή τροφίμων στη Συρία έχει σημειώσει ιστορικό χαμηλό εξαιτίας των μαχών και την αβεβαιότητας, αλλά και των καιρικών συνθηκών», εξήγησε η Μπετίνα Λίσερ, εκπρόσωπος του WFP, σε συνέντευξη Τύπου της στη Γενεύη.