Συμβολαιακή γεωργία από τον Α.Σ. Βόλου-Οι τιμές αγοράς/πώλησης καλαμποκιού

Συμβολαιακή γεωργία από τον Α.Σ. Βόλου-Οι τιμές αγοράς/πώλησης καλαμποκιού

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην Συμβολαιακή Γεωργία.

Πιο συγκεκριμένα, για τους παραγωγούς καλαμποκιού η τιμή αγοράς έχει καθοριστεί στα 0,18€/κιλό με άμεση πληρωμή η δε τιμή πώλησης στους κτηνοτρόφους έχει καθοριστεί στα 0,21€/κιλό. Η διαφορά των 0,03€ /κιλό αφορά έξοδα συγκέντρωσης, αποθήκευσης, συντήρησης, φύρα καθώς και το χρηματοοικονομικό κόστος .

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Πρίντζος ενημέρωσε ότι η πλήρη εφαρμογή της Συμβολαιακής Γεωργίας θα οριστικοποιηθεί εντός  Οκτωβρίου για όλο τον Θεσσαλικό χώρο για την εσοδεία του 2015. Θα αφορά το κριθάρι και η τιμή  θα καθοριστεί μετά από κοινή διαβούλευση .

Για την καλύτερη εφαρμογή και υλοποίηση αυτής της σημαντικής δραστηριότητας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα στηρίξει τους παραγωγούς με την χορήγηση γεωργικών εφοδίων καθώς και χορήγηση χρηματοδότησης.

Στην προσπάθεια αυτή συμπαραστάτης θα είναι και η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία συνεργαζόμαστε σε σημαντικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος κος Πρίντζος  ανέφερε επίσης στην σημερινή συνέντευξη τύπου ότι στις 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας του Εργοστασίου της ΕΒΟΛ η οποία έχει ολοκληρωθεί. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ επιδοτούμενο κατά το 40% και το υπόλοιπο καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια και χωρίς δανεισμό.

Εγκαίνια δεν θα γίνουν καθόσον στην άσχημη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας  , δεν αρμόζουν φιέστες και πανηγυρισμοί. Αυτά μπορούν να γίνουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και η χώρα κατορθώσει να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.