Τα καινοτόμα προϊόντα διατροφής που ξεχώρισαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA

Τα καινοτόμα προϊόντα διατροφής που ξεχώρισαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA

Ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016 στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «SIAL Ιnspire Food Business», o ευρωπαϊκός διαγωνισμός ECOTROPHELIA Europe για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής.

H ελληνική ομάδα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία είχε κατακτήσει το 1ο βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό με το προϊόν «Veggie it», κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Συνολικά, 15 ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, με γνώμονα τις σύγχρονες τάσεις της διατροφής και της κατανάλωσης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος όπως παραγωγική διαδικασία, συσκευασία, marketing, θεσμικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση.

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τελικά νικήτρια χώρα τη Γαλλία στην οποία απονεμήθηκε το ECOTROPHELIA Europe GOLD για το προϊόν «CarréLéon»: ένα απλό μείγμα του βούτυρο κακάο και διάφορων λαχανικών σε σκόνη, που χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό μαγειρικής και προσθέτει γεύσεις στα καθημερινά γεύματα.

Το ECOTROPHELIA Europe SILVER κέρδισε η ομάδα του Βελγίου για το προϊόν «Specornoss» ένα καινοτόμο, τραγανό & νόστιμο χωνάκι για παγωτό με εκπληκτικό άρωμα speculoos, γεύση και φρεσκάδα.Το ECOTROPHELIA Europe BRONZE κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν «Fran-Början», μία φυσική, βιώσιμη και μη-γαλακτοκομική εναλλακτική λύση για παραδοσιακά παγωτά.

Επιπλέον, δόθηκε και φέτος το Βραβείο «Καινοτομίας», το οποίο απέσπασε η ομάδα της Γερμανίας για το προϊόν «Eatapple» ένα εδώδιμο φρουτώδες καλαμάκι που παράγεται από τα παραπροϊόντα της Βιομηχανίας παρασκευής χυμού μήλου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

One comment

Ασχολούμαι με τη Ισορροπημένη υγιεινή διατροφή με προϊόντα Herbalife απο το 2015 και είχα παρουσία στην έκθεση που αναφέρει το άρθρο. Θέλω να καταθέσω ότι H ελληνική ομάδα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν η ποιο αξιοπρεπή συμμετοχή, και από οργάνωση και από την γενική τους παρουσία. Και μόνο που όλα τα παιδιά μίλαγαν Αγγλικά σε τρομερά υψηλό επίπεδο είναι για να σέβεσαι την συμμετοχή τους. Τώρα για τις άλλες γνώσεις του πάνω στο διαγωνισμό ήταν απλά για βραβείο, μιλήσαμε με 5 παιδιά από την ομάδα για τα προϊόντα της Herbalife και την παραγωγή τους και μείναμε από τις γνώσεις τους. Μπράβο γιατί έτσι πάει μια χώρα μπροστά.