Τι θα μάθουν τελικά οι Γεωργικοί Σύμβουλοι;

Τι θα μάθουν τελικά οι Γεωργικοί Σύμβουλοι;

Σχεδόν ενάμισι χρόνος έχει περάσει από τότε που ανακοινώθηκε το μέτρο των Γεωργικών Συμβουλών.

Με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε προχειρότητα και χωρίς προγραμματισμό, το αμφιλεγόμενο μέτρο συνεχίζει να απαξιώνεται.

Το Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών το οποίο θεσμοθετήθηκε από την Ε.Ε. με στόχο την υποστήριξη των αγροτών φαίνεται να οδεύει προς την αποτυχία ή ακόμα χειρότερα στη μετατροπή του σε εργαλείο υπεράσπισης άλλων συμφερόντων.

Το εκπαιδευτικό υλικό

Για την πιστοποίηση των Γεωργικών Συμβούλων και την εγγραφή τους στο μητρώο είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση εισαγωγικού επιμορφωτικού προγράμματος από τον ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τη σύνταξη του εκπαιδευτικού υλικού ο Οργανισμός την ανέθεσε σε ερευνητές (αμισθί) και σε ιδιωτική εταιρία, ενώ το σύστημα e-learning στο ΕΚΠΑ.

Μετά από καθυστερήσεις και εκ νέου αναθέσεις, ο ΕΛΓΟ ανήρτησε το εκπαιδευτικό υλικό, με το ΓΕΩΤΕΕ να αντιδρά και σε επιστολή του προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να το χαρακτηρίζει ως «ακατάλληλο, πρόχειρο και ανεπαρκές».

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι το ΓΕΩΤΕΕ ενώ θα μπορούσε να είχε συμβάλλει εποικοδομητικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού υλικού, «δεν έπραξε το παραμικρό» του ζητά να συνεισφέρει στη βελτίωσή του.

Σε αναμονή λοιπόν του αναθεωρημένου εκπαιδευτικού υλικού, που σε περίπτωση που υλοποιηθεί το μέτρο, τελικοί του κριτές θα είναι οι ίδιοι οι Γεωργικοί Σύμβουλοι και κατ’ επέκταση οι αγρότες της χώρας.