Τρύγος 2016: Αυξημένη παραγωγή και άριστη ποιότητα στην Πάρο

Τρύγος 2016: Αυξημένη παραγωγή και άριστη ποιότητα στην Πάρο

Οι καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο ωρίμασης των σταφυλιών στην Πάρο ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές. Την περίοδο του καλοκαιριού δεν σημειώθηκαν καθόλου βροχές με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα με ασθένειες  ενώ οι άνεμοι που επικρατούσαν ήταν κυρίως βόρειοι (μελτέμια) με απουσία υψηλών θερμοκρασιών, συνθήκες που ευνόησαν την ωρίμαση των σταφυλιών.

Οι παραπάνω ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες συνέτειναν στο να παραχθούν σταφύλια και οίνοι με άριστα φυσικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα και η ποσότητα ήταν αυξημένη κατά 20% – 30%.

Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα (50 λεπτά το κιλό) με τάση ανόδου για τις λευκές ποικιλίες.