Τσεχία: Επιβολή προστίμων σε εταιρείες για διπλή ποιότητα τροφίμων

Τσεχία: Επιβολή προστίμων σε εταιρείες για διπλή ποιότητα τροφίμων

Το Υπουργείο Γεωργίας της Τσεχίας πρόκειται να ξεκινήσει την επιβολή προστίμων σε εταιρείες που διανέμουν τρόφιμα με χαμηλότερη ποιότητα από ό, τι σε άλλες αγορές της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Ο.Ε.Υ Πράγας.

Στο παρελθόν, δοκιμές έχουν δείξει ότι ορισμένα προϊόντα με συγκεκριμένα εμπορικά σήματα που πωλούνται στην Τσεχία είναι κατώτερης ποιότητας από τα παρόμοια προϊόντα που διατίθενται σε κράτη όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Ο υπουργός Γεωργίας, κ. M. Toman, δήλωσε ότι τα προϊόντα που πωλούνται στην Τσεχία σε παρόμοιες συσκευασίες με άλλες χώρες της Ε.Ε. πρέπει να έχουν τα ίδια συστατικά και χαρακτηριστικά.

Ο Τσέχος Πρωθυπουργός κ. A. Babis συναντήθηκε με εκπροσώπους της Nestlé, της Unilever και άλλων πολυεθνικών για να συζητήσουν το θέμα της διπλής ποιότητας των τροφίμων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Babis ανέφερε οι πολυεθνικές απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι πωλούν χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα στους Τσέχους, καθώς οι εκπρόσωποι τους δήλωσαν ότι οι διαφορές στη σύνθεση των προϊόντων τους αποτελούν συνέπεια των συγκεκριμένων προτιμήσεων που έχουν οι πελάτες σε κάθε χώρα.