Η.Π.Α.: Υποχρεωτική η επισήμανση θερμίδων για κρασιά

Η.Π.Α.: Υποχρεωτική η επισήμανση θερμίδων για κρασιά

Στις ΗΠΑ, οι αλυσίδες εστιατορίων – υπό το ίδιο διακριτικό σήμα με περισσότερα από 20 καταστήματα – θα έχουν μέχρι πρώτης Δεκεμβρίου 2015 την υποχρέωση να εμφανίζουν στα μενού τους, την θρεπτική αξία των αλκοολούχων ποτών που σερβίρουν a la carte.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, (F.D.A.) δείχνει ευελιξία στις απαιτήσεις της (αφού επιτρέπει εύρος θερμίδων για μια σειρά προϊόντα, ενώ λαμβάνει αυστηρά μέτρα για κάθε αλκοολούχο) έτσι όμως δημιουργεί ανησυχίες στους παράγοντες του οινικού κλάδου.

Αυτές εκφράζονται από τον Michael Kaiser, διευθυντή του Wine America (ένωση 600 οινοποιείων) στην εφημερίδα Washington Post: «αυτό θα κοστίζει $ 500 για κάθε κρασί προκειμένου να διατυπωθούν λεπτομερείς διατροφικές πληροφορίες. Για ένα μικρό οινοποιείο είναι μια νέα υποχρέωση που κοστίζει χρόνο και χρήμα

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα του FDA και εφαρμόζοντας το νόμο για κοινωνική προστασία του 2010,  απαιτείται να καθοριστούν οι θερμίδες ακόμη και για τα ποπ κορν που αγοράζονται στον κινηματογράφο, τα γλυκά κλπ.