«Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου»

«Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου»

Η πιλοτική δράση του προγράμματος «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» των Υπουργείων Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Η πιλοτική δράση απευθύνεται σε 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικούς  από 13 δημοτικά σχολεία σε  5 δήμους της χώρας και θα διαρκέσει 6 μήνες. Θα μοιραστούν περισσότερες από 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων,  οι οποίες θα συνοδεύονται από ειδικό έντυπο υλικό για τη θετική επίδραση της κατανάλωσης φρούτων στις παιδικές ηλικίες.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο Οργανισμών, οι οποίοι εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η δράση έχει ως στόχο να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς το προϊόν θα μοιράζεται  μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά και ανάλογες με την εποχικότητα.

Τα 13 δημοτικά σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα, ανήκουν στους Δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης – Μελισσίων και Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης.