Χαλκιδική: Έναρξη δακοψεκασμών – Υψηλοί δακοπληθυσμοί στο Δ.Δ. Ιερισσού

Χαλκιδική: Έναρξη δακοψεκασμών – Υψηλοί δακοπληθυσμοί στο Δ.Δ. Ιερισσού

Μετά από την εξέταση του δικτύου δακοπαγίδων που έχουν αναρτηθεί και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χαλκιδικής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιερισσού (κυρίως στις περιοχές Γαβριάδια και Τράπεζος) διαπιστώθηκαν υψηλοί δακοπληθυσμοί.

Στην περιοχή δεν εφαρμόζονται δολωματικοί ψεκασμοί, λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση των συνεργείων ψεκασμού, και για τον λόγο αυτό οι ελαιοκαλλιεργητές θα πρέπει να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς κάλυψης για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας ξεκινούν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου ψεκασμοί στην Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά και θα διαρκέσουν 7 ημέρες. Ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο KARATE  (δραστική ουσία lambda cyhalothrin 10%).

Οι ελαιοπαραγωγοί να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Οσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να τα ψεκάσει.

Οι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να έχουν ως οφείλουν σημασμένους τους ελαιώνες τους.

Δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2017 θα εφαρμοστεί στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων την 18 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει 8 ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2371351282 / 2377022381 / 2371351267 – Αθ. Κούτος – Κοκόνα Άννα – Στραβαρίδου Στ.