Οι άνθρωποι της Ελληνικής Γεωργίας

Η ομάδα της Ελληνικής Γεωργίας θα διευρύνεται συνεχώς με όλους όσους πιστεύουν στη δύναμη της ελληνικής γεωργίας και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας μας.

100_2180Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, Αγρομετεωρολογίας MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Η ελληνική γεωργία είναι ένα ημιτελές παζλ. Έχει όλα τα σπάνια κομμάτια που άλλες χώρες θα ζήλευαν. Τις πιο κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες και πλούσια βιοποικιλότητα. Του λείπουν όμως 2 βασικά για να ολοκληρωθεί. Η εκπαίδευση και η συνεργασία».

Πτυχιούχος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημιού Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γενικό Τμήμα στον κλάδο “Ατμοσφαιρικό και γεωλογικό περιβάλλον για το σχεδιασμό έργων υποδομής” και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. Στη μεταπτυχιακή του διατριβή μελέτησε την επίδραση του κλίματος σε κύριες καλλιέργειες της ελληνικής γεωργίας. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, και μεταξύ άλλων ασχολήθηκε κυρίως με θέματα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), της ανασύστασης των πυρόπληκτων περιοχών και τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Επίσης έχει εργαστεί στην Γενική Δ/νση Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Από το 2012 ασχολείται με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και την πληροφόρηση πάνω σε θέματα του αγροτικού τομέα.

Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc

«Η ελληνική γεωργία αποτελεί τη βάση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας μας, είναι ο πραγματικός μας πλούτος που πηγάζει από κάθε γωνία αυτής της γης και για χρόνια περιμένει να της δώσουμε την αξία που της πρέπει, για να μας προσφέρει την ευημερία που ζητάμε».

Απόφοιτος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης “Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας” – MBA in Agribusiness από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και του MSc in Business Performance Μanagement από το Aarhus Scool of Business της Δανίας όπου σπούδασε με υποτροφία της κυβέρνησης της Δανίας. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται με το μάρκετινγκ τροφίμων και την έρευνα συμπεριφοράς καταναλωτή σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Έχει εκπονήσει ακαδημαϊκές έρευνες για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών σχετικά με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.Έχει εργαστεί ως στέλεχος ανάπτυξης εργασιών συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην προετοιμασία φακέλων ενδιαφέροντος για δημόσια έργα, ενώ αποτέλεσε μέλος προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ σε αναπτυσσόμενες χώρες. Διαθέτει επίσης εμπειρία στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών του πρωτογενή τομέα και σε περιβαλλοντικές μελέτες.

_ΑλυσσανδράκηςΑλυσσανδράκης Ελευθέριος, Γεωπόνος Φυτοπροστασίας MSc, PhD Μελισσοκομίας

«Ελληνική Γεωργία σημαίνει παράδοση, ποιότητα, αειφορία».

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυτοπροστασία. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Εργαστηρίου Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στο ΤΕΙ Κρήτης τα μαθήματα της Μελισσοκομίας, της Εντομολογίας και της Γεωργικής Φαρμακολογίας ενώ έχει διδακτικό έργο στο εργαστήριο Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα με μελισσοκομικό, ελαιοκομικό και αμπελουργικό περιεχόμενο, καταγράφοντας στο ενεργητικό του 12 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σχετικά με αναλύσεις μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων και 17 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια σε θέματα μελισσοκομίας και γεωργικής εντομολογίας.

_ΠαπαντωνίουΤρύφωνας Παπαντωνίου, Γεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc

«Η ελληνική γεωργία παράγει, δημιουργεί, προσφέρει, εξασφαλίζει, διδάσκει, επενδύει, αναπτύσσεται, επιβιώνει και ευημερεί. Έως πότε θα εθελοτυφλούμε, αναζητώντας αλλού τις διεξόδους από την κρίση;».

Γεωπόνος φυτικής παραγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον «Περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων και κτηρίων». Εργάστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δ/νση ΠΑΠ-Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας και στον ΟΠΕΓΕΠ. Έχει εργαστεί στον Εθνικό Κήπο ως υπεύθυνος γεωπόνος του τμήματος Μελετών και Εφαρμογών. Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ΟΑΚΑ στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπηρέτησε στην ΕΥΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού ως υπεύθυνος γεωπόνος για το πράσινο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών τα μαθήματα Φυτεμένων δωμάτων, Αστικών χώρων πρασίνου και Εξοικονόμησης ενέργειας. Εργάζεται σε εταιρεία συμβούλων ως υπεύθυνος διαχείρισης έργων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με τη μελέτη, κατασκευή κι επίβλεψη έργων πρασίνου με εξειδίκευση στα φυτεμένα δώματα.

ΤραχαλάκηςΠαναγιώτης Τραχαλάκης, Προγραμματιστής – Αναλυτής, Ειδικών Εφαρμογών

Σπούδασε στο Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων του ΤΕΙ Λάρισας, και μετεκπαιδεύτηκε στην Πληροφορική ως Προγραμματιστής – Αναλυτής και Ειδικός Εφαρμογών. Από το 1998 ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων και από το 2000 με την προώθηση ιστοσελίδων. Κατασκεύασε την πρώτη δυναμική ιστοσελίδα στο χώρο της θαλάσσιας έρευνας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος Metro Med. Εχει “χτίσει” πάνω από 110 projects που βρίσκονται online, διαθέτει δικό του CMS – e-shop και ηγείται της ομάδας του internet marketing στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων του Φορέα ΕΛΚΕΘΕ – Θαλασσόκοσμος. Τεχνικός σύμβουλος  στο ELNAIS – Ελληνικό δίκτυο για τα υδρόβια ξενικά είδη- και συνεργάτης σε πολλά ειδησεογραφικά sites όπως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παλαιότερα και μέχρι και σήμερα στον Citynews Group. Συμμετέχει ενεργά στο GIS Open Source Community και παρακολουθεί το Ελληνικό Community WordPress. Εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα το Internet marketing στην Ελλάδα. Τεχνικός σύμβουλος και προγραμματιστής της Ελληνικής Γεωργίας.