Q&A

Συχνές Ερωτήσεις

  • Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Πώς διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία;

Μέσω της πλατφόρμας online παρουσιάσεων ο συμμετέχων παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τον καθηγητή. Προβολή διαφανειών (powerpoint), βίντεο, δυνατότητα γραπτής συνομιλίας (chat), υποβολή προφορικών ή γραπτών ερωτήσεων είναι μερικές από τις δυνατότητες της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Η μεταφορά μιας αίθουσας διδασκαλίας στην οθόνη του υπολογιστή σου.

–  Μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ο εκπαιδευόμενος έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις βιντεοσκοπημένες παραδόσεις, να ανεβάζει τις εργασίες του, να διαβάσει τις σημειώσεις και τις παρουσιάσεις του μαθήματος, να συμμετέχει σε forum με άλλους μαθητές και πολλά άλλα.

Ποιοι είναι οι καθηγητές των Μαθημάτων;

Η Ελληνική Γεωργία συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων επιστημόνων από όλους τους κλάδους της γεωπονικής επιστήμης με σκοπό την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Για κάθε μάθημα ορίζεται ένας υπεύθυνος καθηγητής.

Πότε ένα Μάθημα είναι διατιθέμενο;

Όταν στην σελίδα του Μαθήματος υπάρχει η επιλογή ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ το μάθημα είναι διατιθέμενο. Στην περίπτωση που ένα μάθημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει στο μέλλον υπάρχει η επιλογή ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Πότε ξεκινάνε τα Μαθήματα;

Η ημερομηνία έναρξης του κάθε Μαθήματος ανακοινώνεται έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Γεωργίας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Μάθημα που σας ενδιαφέρει.

Πόσο χρόνο διαρκούν τα Μαθήματα;

Κάθε μάθημα έχει συγκεκριμένο αριθμό online παραδόσεων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο Μάθημα που σας ενδιαφέρει.

Επαναλαμβάνονται τα μαθήματα σε επόμενους κύκλους σπουδών;

Η επανάληψη ενός μαθήματος σε επόμενο κύκλο σπουδών εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων;

Ναι. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω για να παρακολουθήσω ένα μάθημα;

Τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν μέχρι σήμερα, καμία ουσιαστική επαφή με αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Απαιτείται η βασική γνώση στη χρήση H/Y και του διαδικτύου. Οι καθηγητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα  σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τη χρήση περισσότερων λειτουργιών του H/Y και της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Εφόσον σε κάποιο μάθημα απαιτείται η γνώση κάποιου αντικειμένου θα αναφέρεται στην περιγραφή του.

Είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ τις online παραδόσεις;

Ναι. Ο κάθε μαθητής οφείλει να παρακολουθήσει περισσότερες από το 50% των online παραδόσεων. Ο αριθμός των online  παραδόσεων είναι γνωστός πριν την έναρξη των μαθημάτων. Θα εξαιρούνται δικαιολογημένες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή.

Εφόσον απουσιάσω σε κάποια μαθήματα υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης;

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την συμμετοχή μας στις online παραδόσεις. Για περιπτώσεις που καθιστούν αδύνατη την online συμμετοχή, τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται με σκοπό την εκ των υστέρων παρακολούθησή τους από τους εκπαιδευόμενους.

—Εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον καθηγητή, θα πραγματοποιείται online συνάντηση του καθηγητή με τον εκπαιδευόμενο για την επανάληψη του μαθήματος.

Μπορώ να εγγραφώ σε Μάθημα που έχει ήδη ξεκινήσει;

Ναι. Υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης των 2 πρώτων online παραδόσεων μέσω βιντεοσκόπησης.

Μπορώ να συμμετέχω σε περισσότερα από ένα Μαθήματα;

Ναι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μη συμπίπτουν οι ώρες διδασκαλίας.

Πότε πραγματοποιείται η εγγραφή σε ένα Μάθημα;

Η εγγραφή πραγματοποιείται εφόσον κατατεθεί η προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων. Αναλυτικές πληροφορίες περιέχονται στην απαντητική επιστολή που αποστέλλεται από την Ελληνική Γεωργία στον αιτούντα μόλις αποστείλει συμπληρωμένη την Αίτηση Εγγραφής.

Ποιο είναι το κόστος των Μαθημάτων και πως γίνεται η πληρωμή των διδάκτρων;

Τα δίδακτρα καθορίζονται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια και τις απαιτήσεις του κάθε Μαθήματος. Για πληροφορίες ανατρέξτε στο μάθημα που σας ενδιαφέρει.

Η πληρωμή των διδάκτρων γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς θα παραλάβω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που δηλώσατε στην Αίτηση Εγγραφής.

Ποιες είναι οι τεχνικές προϋποθέσεις για την παρακολούθηση των online Μαθημάτων;

Για την παρακολούθηση των online παρουσιάσεων απαιτείται:

–       Σύνδεση ADSL για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

–       Multimedia δυνατότητες H/Y (μικρόφωνο, ηχεία).

–       Τα προγράμματα: pdf ReaderAdobe Flash Player.

Σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Υποστήριξης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Γεωργίας σας παρέχει τεχνική υποστήριξη και τις απαραίτητες οδηγίες για την σωστή λειτουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Ποια είναι η ισχύς του χορηγούμενου πιστοποιητικού;

Σκοπός της  Ελληνικής Γεωργίας είναι η ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών της με σκοπό την επαγγελματική τους ενασχόληση στον αγροτικό τομέα. Το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης δεν εξασφαλίζει κάποιο είδος μοριοδότησης αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί από τον κάτοχό του ως πιστοποιητικό εξειδικευμένης γνώσης.

  • Εκπόνηση Μελετών/Εξειδικευμένες Συμβουλές

Τι είδους μελέτες αναλαμβάνει η Ελληνική Γεωργία;

Το τμήμα Συμβουλευτικής της Ελληνικής Γεωργίας αναλαμβάνει μελέτες που αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα.

Πόσο κοστίζει μια μελέτη ή μια εξειδικευμένη συμβουλή;

Το κόστος καθορίζεται ανάλογα με το αντικείμενο της μελέτης/συμβουλής και τη χρονική διάρκεια που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της.

Πόσο διαρκεί η εκπόνηση μιας μελέτης ή μία εξειδικευμένη συμβουλή;

Η χρονική διάρκεια καθορίζεται από το αντικείμενο της μελέτης/συμβουλής.